Dafne Kaiser; Bloemstylist

Opvallend, Ruig en Eerlijk 

Ik ben bloemstylist. Dankzij mijn werkruimte aan huis, ben ik flexibel in hoe en wanneer ik aan het werk ben. Hierdoor heb ik ook de mogelijkheid om op locatie te werken. Graag ga ik met u in gesprek om te horen en zien wat ik voor u kan betekenen. Het woord “bloemstylist” vindt u terug in de ondertitel waarmee ik werk:

“Opvallend, Ruig en Eerlijk”

Opvallend: Mijn bloemwerk valt op! Qua kleuren en vormen houd ik van contrasten. Lichte en donkere kleuren, maar ook kleuren die lijnrecht tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan blauw en oranje.  Maar ook ronde en aarvormige bloemen gebruik ik graag naast en door elkaar. Tot slot houd ik er ook van om bloemen en takken of frames met elkaar te combineren. Zo krijgt een boeket of bloemstuk een speels karakter en is het dus opvallend!

Ruig: Door alle contrasten die ik graag gebruik, wordt mijn bloemwerk ook ruig. Ik houd van kleuren of vormen die er uit knallen of uitsteken. Een mooie ronde vorm wordt versterkt met een knipoog van een ruig element.

Eerlijk: Het liefst gebruik ik zo veel mogelijk eerlijke materialen. Denkt u hierbij aan materialen die uit de natuur komen. Een bloem met een kromme steel, een kleur die niet zo bedoeld was of vorm die niet helemaal klopt; zo heeft de natuur de vormgeving gerealiseerd. Door dit soort bloemen te gebruiken, wordt een boeket opvallend en soms zelfs ook ruig! Ik maak ook graag gebruik van materialen rechtstreeks uit de natuur. De pluktuin of mijn eigen achtertuin biedt hiervoor mogelijkheden. Elastiekjes en ander synthetisch materiaal laat ik zoveel mogelijk achterwege. Verder werk ik ook met mijn klanten op een eerlijke manier. Ik luister, denk mee en geef vorm n.a.v. de wens van de klant en mijn visie op bloemwerk.

Stylist: Mijn stijl vindt u dus terug in de vormgeving en het kleurgebruik van het bloemwerk. En het feit dat ik in de breedste zin van het woord eerlijk te werk ga.

Dafne Kaiser; Bloemstylist